ARKISTO

< EDELLINEN SIVU

ensi-ilta
helmikuun
16. päivänä 2007

TRIBADIEN YÖ

KATSO
LINKIT TÄSTÄ ALTA


[ Katsoja palaute ]

[ Esityksen arviointeja ]

[ Kuvia lehdistölle ]

Ensi-ilta

perjantaina
16.2.2007 klo 19

seuraavat
esitykset
keskiviikkoisin
perjantaisin
ja
lauantaisin
31.3.2007
saakka


Kirjoittanut

P.O. Enqvist

Suomennos

Pentti Saarikoski

Ohjaus

Esko Vuorio

Lavastus

Tapio Tuominen

Valot

Jukka Heino

Puvustus

Kaisa Pirttioja

Juliste

Kimmo Ahlman

Valokuvat ©

Jani Närhi

Rooleissa

Esa Helakallio, August Strindberg
Tarja Koskela, Siri von Essen-Strindberg
Pirjo Saariokari, Caroline Marie David
Jari Mattila, Viggo Schiwe

August Strindbergin
ja Siri von Essenin on avioliittonsa hajoamisesta huolimatta yhdistettävä voimansa näytelmän valmistamiseksi, koska Augustin talous on kuralla ”Neiti Julien” saaman tyrmäävän vastaanoton vuoksi ja Siri yrittää paluuta parrasvaloihin.

 

Siri on Augustin tietämättä valinnut vastanäyttelijäkseen ystävättärensä Marie Davidin, joka Augustin mukaan on vietellyt Sirin ja rikkonut heidän avioliittonsa.Kun nämä kolme kohtaavat näytelmän harjoituksissa, syntyy triangelidraama, jossa kaikki kaunat, katkeruudet ja kipeät tunnot purkautuvat esiin. Käydään älyllisesti notkeaa, purevaa ja riemukasta dialogia osapuolten välillä. August kokee miehenä olemisen epävarmuutta ja vierittää kaiken syyn naissukupuolen emanssipoitumiselle ja lesboudelle.

 

Kaiken tämän sivustakatsojaksi joutuu Viggo Schiwe, näyttelijä, joka ihailee suuresti Strindbergiä ja haluaisi omaksua tämän kehittämän teatterielämää mullistaneen teatterityylin, mutta on vanhan teatteriestetiikan kasvatti. Hän näkee myös tyrmistyksekseen, että näiden kuuluisien ja ihailtujen taitelijoiden ja mielipidevaikuttajien oma elämä onkin raadollista ja he ovat sittenkin alhaisia, pikkumaisia ja omien pikku intrigiensä sokaisemia.

Marie pystyy nielemään Strindbergin pahimmatkin loukkaukset ja näkee asiat tulehtuneiden parisuhteiden ulkopuolelta. Hän pystyy myös avaamaan muiden silmät. Raivoisien purkausten jälkeen tilanne päättyy uupuneeseen rauhaan.

1959- © Teatteri Kultsa ry. © -2018