Esittely | Näytelmästä | Työryhmä | Esityspäivät | Valokuvia | Edellinen sivu

 

Mitä on paniikki?

Paniikki palaa Helsinkiin!

Mika Myllyahon menestysnäytelmä aloitti Suomen valloituksensa muutaman korttelin päässä Teatteri Kultsasta, Ryhmäteatterin Pengerkadun näyttämöltä.
Viimeisen 13 vuoden aikana Paniikki on vallannut yleisön muun muassa Turussa, Tampereella, Mikkelissä, Lappeenrannassa, Jyväskylässä ja jopa Lohjalla.
Näytelmää on esitetty myös tsekiksi, tanskaksi, latviaksi ja valko-venäjäksi.

Paniikista kirjoitettua:

"Mika Myllyahon ... käsikirjoitus on nerokas. Ihailen Paniikin kerroksellisuutta, hauskuutta, traagisuutta, replikointia, moniteemaisuutta. "
"Väliajaton esitys on energinen ja näyttelijät tekevät hyvää työtä kautta linjan." "Teatteri Kultsan näyttelijäkolmikon yhteistyö näyttämöllä on sujuvaa ja he löytävät roolihahmojensa persoonan ja luonteenpiirteet mainiosti. He tuovat hahmoihinsa kelpo annoksen hykerryttäviä piirteitä ja saavat hahmonsa eloon taitavasti. "

Mika Myllyahon ... käsikirjoitus on nerokas. Ihailen Paniikin kerroksellisuutta, hauskuutta, traagisuutta, replikointia, moniteemaisuutta. " Kultsan Paniikki hykerryttää

"Väliajaton esitys on energinen ja näyttelijät tekevät hyvää työtä kautta linjan."
Paniikki, kolme miestä, yksi ongelma

"Mika Myllyahon Paniikki ... on keinoiltaan taitava ja näyttävä, sisällöltään syvä ja antoisa. Myllyaho todistaa, että voimme unohtaa ennakkoluulot. Mies ei muka osaa kommunikoida. Hän ei muka kykene muotoilemaan tunteita sanoiksi.
Myllyahon miehet kyllä osaavat, ja osaavat kiinnostavasti." Pirkko Heikkinen, Savon Sanomat

"...kaikki paukut (ihan konkreettisestikin)
pääsivät irti, eikä todennäköisesti yksikään katsoja pystynyt olemaan enää nauramatta." Hertta-Mari Kaukonen, Aviisi

"Toisin kuin monet muut, Myllyaho kirjoittaa kuitenkin raikkaasti minästä ulospäin: narsistinen kuvitelma oman psyyken ainutlaatuisuudesta korvautuu tekstissä vilpittömällä yrityksellä tehdä henkilökohtaiset umpikujat näkyviksi ja kohdata ne pelottomasti silmästä silmään."
Carina Berg, Turun Sanomat

"Paniikki kutsuu siis aikuisia katsomoon. Etenkin äijiä. Ollaan isojen asioiden ympärillä. Rohkea rokan syö. " Keskisuomalainen

"Paniikin ensi-illan päätyttyä yleisö taputti käsiään ja tömisti jalkojaan hyvän aikaa. Ei ihme, sillä tällaista teatteria minäkin haluaisin lisää. Kaikkien kasvoilla loisti hymy ja lopulta puheensorina täytti tilan, kun katsojat kehuivat näytelmää kilpaa toisilleen. Jos kommentit tiivistäisi tähän se kuuluisi jotenkin näin: Aivan mielettömän hyvä näytelmä. Täytyy todeta, että harvoin sitä kuulee ihmisten sentään näin paljon teatterissa nauravan, sillä hetkellisesti yleisön naurun remakka peitti alleen jopa näyttelijöiden vuorosanat." Mikko Jaakkola ja Jussi Salminen, Ykköslohja

 

 
<< edellinen sivu