*arkistoituja muistoja*
v.1989

< paluu
edelliselle sivulle

 

©Teatteri Kultsa

Teatteri Kultsa

Pesä hatun alla


kirjoittanut: Albert Wendt

Suomennos Liisa ja Roope Ryömä
Ohjaus ja
visuaalinen
suunnittelu Liisa Isotalo
Ohjausassistentti Mia Marttiini
Musiikki
Lasse Gabel
Timo Hannelin
Esa Lindroos

Valosunnittelu
Jukka Sipiläinen
Jukka Heino

Rooleissa:

PUUPÄÄ Ossi Niskala
LINNUNPOIKASET Mia Marttiini, Kaisa Siirala / Sari Marttiini, Riikka Siirala / Mikko Velander
LINTUEMO Marjo Toivanen
ALISIHTEERI Jorma Hellström
VAIMO Kerttu Könkkölä-Heinonen
KUNINGATAR Eija Velander
NUIJAJUSSI Lassi Alhorinne


 

Aikalais lehden julkaisema kirjoitus (lähde tuntematon - valitettavasti):

Albert Wendtin
Pesä hatun alla
Kulttuuritalon teatterissa.

Valokuva: Pyypää on saanut kuningattarensa

 

 

 

 

Kulttuuritalon pienelle esiintymislavalle, siniseen maisemaan ilmestyy hattupäinen mies. Pian tämä Puupää saa seurakseen lintuemon poikasineen. Outo-lintu kun on erehtynyt munimaan kummalliseen vuodenaikaan, ja poikasia paleltaa. Kiltti Puupää ottaa linnut hattunsa sisälle asumaan ja lupaa, ettei koskaan riisu hattuaan. Jääräpäinen Puupää on siitä hetkestä Pyypää. Ja jopas alkaa tapahtua.

Vaimo ei ymärrä miestään, joka ei enää kotona edes sängyssä riisu hattuaan. Tärkeilevä alisihteeri myöskin vaatisi hatunnostoa. Pyypään on mentävä piiloon lintuineen. Vaan kunigatarpa pitää kutsut, joihin haluaa erityisesti Pyypään. Alisihteerin on käskystä mentävä häntä noutamaan. Pyypää saa outolintuja rakastavan kuningattaren, mutta vasta monien metkujen jälkeen. Alisihteeri juonittelee vielä kuninkaaksi kohonneen Pyypään sekä kuningattaren selän takana ja koettaa saada yksinkertaisen Nuijajussin Pyypään kimppuun.

Kulttuuritalon teatterin aikuis- ja lapsinäyttelijät esittävät kaiken alusta aina sadun onnelliseen loppuun asti asianharrastajan innolla rooleihinsa paneutuen. Rehevä kuningatar ja Pyypää sekä iloisesti laulava outolintupesue voittavat lapset ja lapsenmieliset puolelleen jo ennen kuin alisihteerin metkut paljastuvat. Paljon saa aikaan oikea sadun henki ja rakkaus luontoa kohtaan ihan ruohonjuuritasolta asti. MERJA HUTTUNEN